HTML

Játék-Terápia

Friss topikok

Címkék

Archívum

Játék-terápia 2. - (Be)golyózás

2012.07.17. 13:28 espadazo - Játékbolt:

2.

Az alant látható játékhoz egy vékony, de kemény lap kell (műanyag vagy karton, esetleg farost lemez) és négy mágnes. Két darab alulra kell, az irányításhoz. Ezeket is csak rapszodikusan lehet kapni, de általában azért előfordul a játékboltok eldugott zugaiban, 5-600 Ft általában 2 db.

A mágnes kergetés legjobb, ha időre megy, azaz záros határidőn belül el kell kapni valakit vagy stopperrel mér egy harmadik fél és aki kibírja x másodpercig, az a győztes. Fontos, hogy konkrétan kijelöljük a kergető felet, mert gyermekink hajlamosak arra, hogy vesztesként is felkiáltsanak, hogy: "Elkaptalak!" Aztán pedig a csemete találomra bevonhat bármilyen egyéb játékot a műveletbe, mint pl. a beyblade-eket battle strike korongokat.


szólj hozzá: Mágneses társasjáték házilag

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív játék gyermek olcsó mágnes nettfilm.hu www.nettfilm.hu

Játékokról, komolyan...

2012.07.13. 15:57 espadazo - Játékbolt:

Kedves Infantilis Látogató!

Remélem nem veszed zokon a megszólítást! Ha igen, akkor valószínűleg nem egy malomban játszunk.

Olyan szülőknek szeretnék ötleteket, támpontokat adni, akik maguk is szeretnek játszani, tudnak kicsit gyermekként gondolkodni, esetleg titokban, amikor elaludt a csemete, halkan eljátszogatnak a játékaival.

A játékbolt ötlete gyermekemé volt. Öt évesen jelentette ki, hogy szeretne egyet. Elképzelései szerint éjjel-nappal nyitva tartót, miután egyszer este tízkor eszébe jutott, hogy azonnal játékot kell vennünk. Hiába mondtam neki, hogy ilyenkor már nem fogunk találni nyitva tartó boltot, be kellett neki bizonyítani. Nyakamba ültettem, leballagtam vele és bejártuk a körutat. A végletekig fel volt háborodva ezen a piaci résen és azonnal be akarta tömni. (A TESCO játék részlegét már unásig ismerte, oda nem akart menni, meg azt mondta, hogy ott nincs sok jó játék.)

Megegyeztünk, hogy próbából összeütünk egy webáruházat. És azóta nem bírjuk abbahagyni. Különösebb nyereséggel nem jár - ahhoz komolyabban kellene csinálni -, de ennek segítségével kipróbálhatunk sok olyan játékot, amelyekre egyébként nem szánnánk időt. Csemete is örül, mert természetesen sok játékból egy darab az övé. Ennek okán már egyre nehézkesebben férünk otthon, de olyan szakértő lett a gyerekből, hogy nincs az a reklám, ami meg tudja téveszteni, legtöbbször már fotóról megmondja, hogy mi fog a kérdéses játékban elromlani, hol van a marketingben a csel.

Egy olyan gyűjteményt szeretnénk itt folyamatosan bemutatni, ami nálunk vagy ismerőseinknél sikert aratott vagy annyira ötletes, hogy abból lenni kell minden háztartásban. Terveim szerint leírok olyan házi konstrukciókat, amelyekkel jól el lehet szórakoztatni a gyermeket és mi magunk sem unatkozunk ezáltal.

Nem utolsó sorban pedig elvált apukáknak szeretnénk ötleteket adni, akik arra kényszerülnek, hogy gyermeküket kéthetente lássák és fogalmuk sincs, hogy gyermekük valójában mit szerethet, minek örülhet, amitől nem borul ki az ex és kezd magasabb gyermektartást követelni az értékesnek vélt ajándékok miatt. Olyan dolgokat szeretnénk a felhozatalba, ami pici pénzből vagy némi kreativitás által varázsol örömtől sugárzó arcot a gyermekre.

Elrettentő eseteket is szeretnék megosztani, hogy egyes szülők mit képesek elkövetni a gyermekeikkel. Ezekből lehetőleg keveset és inkább csak elrettentésül, hátha valaki magára ismer és szégyenében pozitív irányba változik.

De hogy ne csak a tárgyi világ szörnyűséges kavalkádja nehezedjen ránk, lesz szó csoportos játékokról, könyvekről és egyesek bármennyire is elítélik, olyan számítógépes játékokról, amelyek előnyére válhatnak az ifjú fejlődésének. Ezúton is kérném meg azon szülőket, akik neheztelnek a PC-re, ne nekem írjanak, mert nem fogunk közös nevezőre jutni. A számítógép a jövő. Ez van, el kell fogadni. Persze mindenki abba a favágó iskolába íratja a gyermekét, amelyikbe szeretné, de a tanintézmények többségében van informatika már általánosban, sőt a lurkók LAN-ban nyomják a Counter Strike-ot a tanteremben.

1.

Az első egy Thomas vonatra hajazó transformer. Sajnos mostanában nem láttam sehol, de akit érdekel, írjon és értesítem, ha nyomára bukkanunk. 2-3 ezer forintos befektetésért kaphatunk egy hatalmas vonatot, ami először is látványos és szórakoztató egy 3-5 éves gyerek számára, de miután agyonhasználta, megunta, azután is látványos dísze lehet a szobának. Sok dolog egyébként nem tud elromolni benne, maximum leesik egy vezeték, amelyet rövid szerelés után a helyére illeszthetünk.

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív fotó játék film család gyermek ötlet shop áruház nettfilm